ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد
رای الیوم:

ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد

رای الیوم در گزارشی اعلام کرد طرفین غربی چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های ایران و لغو تحریم‌های ناعادلانه ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 09
کد خبر: ۱۱۲۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر روزنامه رای الیوم در گزارشی با اشاره به دور هفتم مذاکرات نوشت که علی رغم جدیت هیئت مذاکره کننده ایران به دلیل ناسازگاری طرف آمریکایی و خواسته‌های یک جانبه آن، مذاکرات هنوز به نتیجه قابل توجهی نرسیده است. با این حال طرف آمریکایی و طرف اروپایی خواسته تهران را غیرواقعی و غیر جدی برای دستیابی به توافق توصیف می‌کنند.
آیا ادعا‌ها علیه ایران درست است؟

رای الیوم در گزارش خود با اشاره به ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر خواسته‌های غیرواقعی تهران، نوشت: «رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی همیشه دنبال این هستند که نشان دهند ایران ناقض توافق برجام است و این ایران است که باید به تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد. اما حقیقت این است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به طور یکجانبه از این توافق خارج شد و تحریم‌های زیادی را علیه ایران اعمال کرد که تأثیرات زیادی بر جنبه‌های بشردوستانه در ایران داشت. حتی جو بایدن نیز از لغو این تحریم‌ها خودداری کرد. این تحریم‌های ظالمانه در طول شیوع همه گیری کرونا، مانع دسترسی ایران به دارایی‌های مسدود شده خود در خارج از کشور برای خرید دارو یا واکسن شد.»

رای الیوم در ادامه به گزارش‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره و عنوان کرد که این گزارش‌ها حاکی از آن است که با وجود خروج آمریکا از برجام و ناتوانی طرف‌های اروپایی در اجرای آن، ایران نزدیک به یک سال همچنان به مفاد توافق پایبند بوده است. سپس پس از شکست سازوکار مالی «اینستکس» که به دروغ توسط اروپایی‌ها اعلام شده بود تا بتوانند با ایران تجارت کنند، تهران تصمیم به کاهش تعهدات خود گرفت و مراحل آن کاملاً قانونی و منطبق بر آنچه در ماده ۳۷ همان قرارداد آمده بود، انجام شد.
وحشت و سردرگمی صهیونیست‌ها

این گزارش در ادامه به سردرگمی صهیونیست‌ها درباره حمله نظامی به ایران پرداخت و عنوان کرد که رژیم صهیونیستی امروز در وحشت و سردرگمی است. برخی از آن‌ها خواستار حمله نظامی به ایران هستند و برخی دیگر می‌گویند که راه حل نظامی امکان پذیر نیست.

اظهارات ایهود باراک، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بهترین گواه بر این سردرگمی است. باراک، علیرغم اظهارات قبلی خود که در آن گفته بود: «اگر اسرائیل به ایران حمله کند، آن را هزاران سال به عقب می‌اندازد.»، اما این بار لفاظی‌های او تا حدی منطقی بود و آمریکا را مقصر خروج از توافق می‌دانست.

با وجود این همه سروصدا و تهدید‌های روزانه صهیونیست‌ها علیه ایران، آن‌ها کاملاً آگاه هستند که جنگ علیه تهران «مادر همه نبرد‌ها» خواهد بود و ممکن است نابودی نهایی «اسرائیل» را تسریع کند.

رای الیوم همچنین به حمایت نیرو‌های مقاومت از ایران در صورت حمله احتمالی صهیونیست‌ها پرداخت و گفت: «نه حزب الله، نه گروه‌های مقاومت فلسطینی، نه نیرو‌های الحشد الشعبی، نه سوریه و نه جنبش انصارالله در برابر حملاتی که بر خاک ایران تأثیر بگذارد، سکوت نخواهند کرد و در صورت جنگ، این نیرو‌ها از همه طرف به اسرائیل حمله خواهند کرد.»

این تحلیلگر جنگ ۱۲ روزه در غزه و شکست صهیونیست‌ها در آن را نشان دهنده شکنندگی دشمن و ابزار نظامی آن عنوان کرد و گفت: «پس این دشمن چگونه می‌تواند در برابر حملاتی که این همه جبهه در آن شرکت دارند، مقاومت کند!»
موضع قوی ایران در مذاکرات

در انتهای این گزارش نوشته شده است که ایران از موضع قدرت وارد مذاکرات شد، چرا که به لطف مردم و دولت خود توانست اثر تحریم‌ها را خنثی کند و نفت خود را صادر کند و توانست الگویی برای خودمختاری به جامعه جهانی ارائه دهد؛ بنابراین تحریم‌های آمریکا باعث نمی‌شود که ایران از غرور و عزت خود دست بکشد و طرف‌های غربی چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های مردم ایران و لغو این تحریم‌های ناعادلانه ندارند.

گفتنی است پس از خروج یک جانبه آمریکا از توافق برجام در مه ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های یک جانبه از سوی واشنگتن، آینده برجام در هاله‌ای از ابهام فرو رفت. در همین راستا، کمیسیون مشترک برجام از ماه آوریل برای یافتن راه‌هایی برای احیای توافق هسته‌ای دست به کار شد و شش نشست در این خصوص برگزار کرد. طرف‌ها درباره چشم انداز بازگشت احتمالی آمریکا به توافق، گام‌های لازم برای تضمین تبعیت کامل طرف‌ها از مفاد برجام و مسائل مربوط به لغو تحریم‌های ضد ایران بحث کردند. دور هفتم گفتگو‌ها نیز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) در وین آغاز شد.

امروز (پنجشنبه) نیز ادامه دور هفتم مذاکرات برجام در وین برگزار شد. در این نشست هیئت ایرانی به رهبری «علی باقری کنی» و طرف‌های دیگر برجام حضور داشتند./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار